Bruketa&Žinić&Grey dobitnici dvije nagrade Red Dot Design

Bruketa&Žinić&Grey osvojili dvije nagrade Red Dot – najtraženiju međunarodnu oznaku za kvalitetu u dizajnu. Nagrađeni su projekti brend dizajna Grand Hotela Park Rovinj i dizajna ambalaže pjenušavog vina Untouched by Light.

Nagrada Red Dot slovi za najtraženiju međunarodnu oznaku kvalitete dizajna. Dodjeljuje se već 65 godina, a njezini se nositelji, kako stoji na mrežnim stranicama organizatora, upravo kvalitetnim dizajnom ističu među drugima na tržištu.

Brend dizajn Grand Park Hotela Rovinj, nastao u suradnji s Maistrom, oblikovan je kao dnevnik putovanja kroz skice i bilješke posjetitelja. Umjesto još jednog ekrana, u svakoj sobi čekaju bilježnica i polaroid fotoaparat koji posjetitelja motiviraju na istraživanje Rovinja. Izloženi manje poznatim lokalnim pričama, posjetitelji sukreiraju vizualni identitet čuvanjem vlastitih uspomena u dnevniku putovanja. Mala bilježnica postaje središnja točka interakcije, a u njoj identitet mjesta postaje osoban i uvijek nanovo kreiran.

ntouched by Light, realiziran u suradnji s Radgonskim goricama, prvo je pjenušavo vino na svijetu koje se proizvodi, prodaje i kuša u potpunome mraku. S obzirom da izloženost vina svjetlu smanjuje kvalitetu aroma, ovo je pjenušavo vino proizvedeno u potpunoj odsutnosti svjetla. Naočale za noćno gledanje koriste se tijekom noćne berbe, rotacije boca i pakiranja. Jednom kada izađe iz špilje u kojoj odležava, vino se štiti crnom bocom, omotanom u 100% reciklirajuću vakumiranu vrećicu koja dodatno blokira svjetlo i zrak.

Bruketa&Žinić&Grey ovime su do sada osvojili 21 Red Dot nagradu.

Odgovori